Menu

Saint Raphaël

Saint Raphaël maakt deel uit van het arrondissement Draguignan en is een kustgemeente in het departement Var. Samen met Fréjus staat Saint-Raphaël ook wel bekend onder de noemer Fréjus-Saint-Raphaël. De flaneerboulevard van deze twee badplaatsen lopen in elkaar over. U kunt hier heerlijk tafelen bij een van de vele restaurants, terwijl u geniet van mooie uitzichten. Ook vindt u er talloze winkeltjes. Saint Raphaël biedt een gevarieerde en typische omgeving voor een onvergetelijke vakantie. De combinatie van goudgele zandstranden en kiezelstraden, rustige baaitjes, ongerept natuurschoon en allerhande moderne voorzieningen zorgt ervooor dat Saint-Raphaël een populaire vakantiebestemming is aan de Côte d’Azur.

Activiteiten in Saint-Raphaël

In het stadscentrum van Saint-Raphaël waar alle activiteiten plaatsvinden, vindt u veel winkels waar u een dagje heerlijk kunt shoppen. Slechts een paar honderd meter uit het centrum en makkelijk te voet te bereiken is de haven Santa Lucia. Dit is de derde grootste jachthaven van de Côte d’Azur. Wandel eens een dagje over de twee kilometer lange kade met winkeltjes en restaurants met uitzicht op de luxe boten. De sportievere wandelaar moet zeker het schitterende wandelpad langs de kust lopen. Deze goed gemarkeerde wandelroute van 8,5 kilometer begint in de haven van Santa Lucia. In ongeveer 2,5 uur eindigt de tocht bij de vuurtoren van Baumette. Hiervandaan kan de terugtocht met de bus (nummer 8) of de trein gemaakt worden.

Fréjus

Fréjus is een schilderachtige badplaats met een rustige, mooie haven die centraal staat. Fréjus is een oude Romeinse stad waar je nog overblijfselen van die tijd vindt, zoals het amfitheater en een aquaduct. Naarmate je Saint-Raphaël nadert, kom je in een levendigere en meer bruisende sfeer terecht. In Fréjus kunt u terecht voor rust, in Saint-Raphaël vindt u meer het uitgaansleven en de drukte. Beide badplaatsen zijn absolute aanraders en de moeite waard om te bezoeken.

Tips Fréjus-Saint-Raphaël

  1. Lokale markten: In de smalle straatjes van het oude centrum is veel te ontdekken. Elke dag wordt er een typische Provençaalse bloemen- en groentemarkt gehouden. De markt in Fréjus kenmerkt zich door eel lokale producten, streekproducten, kledij, souvenirs, enzovoorts.
  2. Watersport: Bent u een echte waterrat, dan kunt u terecht voor een van de vele watersporten, waaronder duiken. Op meerdere locaties kan zelfs naar wrakken gedoken worden. Andere populaire watersporten zijn waterskiën, wakeboarden, zeilen, zeekajakken en sportvissen.
  3. Wijnproeverijen: Fréjus kent verschillende goede wijnproeverijen. Een van onze tips is Chateau Paquette. De uitbaters zijn erg vriendelijk en ze hebben de lekkerste wijnen.
  4. Natuur: de natuurliefhebber komt in Fréjus en Saint-Raphaël zeker aan zijn trekken. U kunt genieten van de Base Nature François Léotard waar u geheel tot rust kuntn komen tijdens een wandeling of fietstocht. Het Parc Areca Jardin Botanique is een natuurgebied dat zeer geschikt is voor kinderen. Of wandel ’s avonds romantisch langs de kustlijn van Fréjus-Saint-Raphaël. Er is voor ieder wat wils.
  5. Uitzichten: Jardin Bonaparte in Saint-Raphaël is een uitstekend plekje om even op adem te komen en te genieten van het prachtig uitzicht. U kunt hier ook een ritje maken in het reuzenrad. U kijkt dan uit over de kust en de zee. Ook de haven van Fréjus is een aanrader. ’s Avonds is het de ideale plek om op een terras naar de zonsondergang te kijken.
  6. Eten en drinken: In Fréjus kunt u genieten van een ijsje bij La Passerelle. Deze crèmerie maakt artisanaal ijs in alle smaken die u kunt verzinnen!

Wilt u meer weten over Saint Raphaël of heeft u een specifieke vraag, neem dan contact met ons op.

Neem contact op